Gott Nytt År!

Bygdekören önskar er alla ett Gott Nytt År med ytterligare en sång från konserten i Ängelholms kyrka Nyårsafton 2019. Det är Greensleeves, som här framförs med en svensk text Barnet i Betlehem. Ursprunget till denna favorit bland engelska folksånger har tillskrivits Henry VIII, som ska ha skrivit sången till sin tillkommande Anne Boleyn. Henry VIII spelade förvisso flera instrument och skrev ett antal sånger, men de flesta historiker anser numera att Greensleeves tillhör en italiensk sångstil som inte nådde England förrän efter Henry VIII:s död. Hursomhelst avslutar vi gärna det gamla året och inleder det nya med Barnet i Betlehem. Gott Nytt År, kära ni och vi hoppas verkligen att vi kan ses på riktigt någon gång under 2021. Barnet i Betlehem lyssnar ni på här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *